ENDODONTIJA

Za endodontijo oz. zdravljenje koreninskih kanalov se odločimo takrat, ko pride do vnetja zobne pulpe.

endodontija

Najpogostejši vzrok zanj so bakterije (karies, poka zoba, komunikacija z vnetimi obzobnimi tkivi, padec odpornosti organizma,…), mehanski dejavniki (bruksizem, previsoke zalivke,…) in termični dejavniki.

Predvsem so kariesu in posledično vnetjem zobne pulpe izpostavljeni pacienti z zmanjšanim izločanjem sline kot posledica bolezenskih stanj ali radioaktivnega obsevanja v področju glave in vratu.

Glavni simptom vnetja zobne pulpe je skelenje zoba na toplo in hladno ter kljuvajoča bolečina in oteklina, vendar je več kot 80% vseh obolenj pulpe asimptomatskih, ko pulpa odmre brez prisotne bolečine (granulom) in jih opazimo na rentgenskem posnetku kot razredčitev kostnine ob vršku korenine, lahko ob prisotnosti bulice na dlesni iz katere izteka gnoj.

Endodontsko zdravljenje poteka v več sejah. Postopek je neboleč, saj vedno apliciramo lokalni anestetik. Koreninske kanale širimo s pomočjo ročnih in strojnih inštrumentov ter ustrezno dezinficiramo z iriganti. V zadnji seji koreninske kanale tesno zapolnimo s polnilnim materialom in jih oskrbimo z zalivko oz. protetičnim nadomestkom.

endodontija
endodontija

KAJ PRAVIJO NAŠE
STRANKE

Navdušil me je celostni pristop, saj sem vse faze lahko opravila v eni kliniki. Zelo sem zadovoljna, Alphamedic priporočam prav vsem!

Izjava stranke

DELOVNI ČAS

PON – ČET

8.00 – 17.00

PET

8.00 – 13.00

KONTAKT

Profesionalna nega in neboleče zdravljenje!
Pošljite povpraševanje za določitev termina ali pa
nas pokličite.

DRUGE ZOBOZDRAVSTVENE
STORITVE

Protetika

Protetične oskrbo izberemo takrat, ko manjka preveč zobne substance, da bi funkcijo in estetiko zoba lahko povrnili z zalivko in, ko je čeljust delno ali v celoti brezzoba.

ikona desno

Oralna kirurgija in implantologija

Kost je tkivo, ki se nenehno pregrajuje. Če je obremenjena in če so obzobna tkiva zdrava, ohranja svojo dimenzijo. Ob morebitni odstranitvi zoba izgubimo tudi obremenitev kosti in začne se razgradnja le-te.

ikona desno

Zalivke

Zobni karies nastane na površini zoba, kjer zastajajo mehke zobne obloge, ko bakterije z izločanjem kislin povzročijo padec pH pod mejno vrednost in se prične proces razgradnje trdih tkiv zoba.

ikona desno

Parodontologija

Parodontalna bolezen je kronična vnetna bolezen, ki prizadane obzobna tkiva in lahko povzroči izgubo zob.

ikona desno

Preventiva

S profesionalno ustno higieno vam poleg odstranjevanja zobnega kamna zobe tudi poliramo in ščetkamo in s tem ustvarimo gladko površino zoba in omogočimo bakterijam težavnejše pripenjanje na površino.

ikona desno

Otroško zobozdravstvo

Pomembno je, da otroku pokažemo pravilno tehniko ščetkanja zob in rutino redne vsakodnevne ustne higiene ter najpomembnejše – zobozdravniški pregled predstavimo kot prijetno, nebolečo izkušnjo.

ikona desno