Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Preberite več spodaj:

 

Na prvi pregled se lahko naročite osebno po telefonu, preko elektronske pošte ali kontaktnega obrazca na naši spletni strani. V primeru sklenjenega dodatnega zavarovanja pa naročanje lahko izvede tudi zavarovalnica, pri kateri imate sklenjeno tovrstno zavarovanje.

Na prvem pregledu se s pacientom pogovorimo o težavah (anamneza), ga temeljito pregledamo oz. naredimo usmerjen klinični pregled, s katerim lahko vsaj delno razjasnimo pacientove težave. Skupaj s pacientom pregledamo morebitno že opravljeno slikovno diagnostiko. Na podlagi kliničnega pregleda in opravljene diagnostike pacientu pojasnimo razlog za težave (postavimo diagnozo) in se pogovorimo o možnostih zdravljenja / odpravljanja težav. Pacienta napotimo na dodatno slikovno diagnostiko, če je to potrebno.

V zdravstvenem centru Alphamedic skrbimo za celostno obravnavo pacientov s težavami v področju roke, rame, noge. Opravljamo specialistične preglede, ambulantno podporno terapijo, kirurške posege v lokalni, regionalni in splošni anesteziji, celotno rehabilitacijo in fizioterapijo.

Zdravstveni center Alphamedic se nahaja tik ob avtocestnem odseku Kranj – vzhod, v Poslovni coni A 10, Šenčur (Vhod JUG, 2. nadstropje). V stavbi je dvigalo, pred njo pa brezplačno parkirišče.

Vse storitve so samoplačniške, omogočeno je kritje stroškov s strani zavarovalnic – Vzajemna, Zavarovalnica Triglav, Sava, Generali, v sklopu dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Posegov v okviru ZZZS (‘na napotnico’) ne izvajamo.

Čakalna doba za prvi pregled pri specialistu kirurgu je 7-14 dni, za kirurški poseg pa do 30 dni.

Naš cilj je vaše zadovoljstvo. Terapija se pri nas ne konča z operativnim posegom ampak z zaključkom rehabilitacije, ki jo vsak poseg zahteva. Naše strokovno osebje se lahko pohvali z veljavo tako na evropski kot tudi na svetovni ravni, saj svoje bogato znanje ne predajajo le bodočim generacijam zdravnikov v Sloveniiji pač pa tudi na kongresih zunaj naših meja.

‘End-to-end’ oz. ‘od začetka do konca’ predstavlja sklenjen krog storitev od prvega specialističnega pregleda pri kirurgu, (morebitnega) kirurškega posega, fizioterapije oz. celotne rehabilitacije, ki se zaključi z izvidom fizioterapevta ali fiziatra, do zadnjega kontrolnega pregleda pri kirurgu. V celotnem procesu je z vami en kirurg, ki vodi potek, izvede kirurški poseg in vas spremlja ter en fizioterapevt oz. fiziater, ki natančno ve kaj je potrebno za kakovostno in uspešno rehabilitacijo.

Pacienta spremljamo do konca njegove rehabilitacije. Po operaciji povabimo pacienta na vsaj en kontrolni oz. pooperativni pregled. Na prvem obisku, približno dva tedna po kirurškem posegu, kirurg odstrani šive. V sklopu Alphamedica lahko pacient opravi tudi vso rehabilitacijo, ki je potrebna oz. priporočena po operaciji. Fizioterapevt z izvidom, poslanim lečečemu kirurgu potrdi zaključek rehabilitacije, kirurg pa pacienta po prejemu tega izvida povabi na zadnji kontrolni pregled. Možni so tudi nadaljnji kontrolni pregledi v skladu s potrebami ali pacientovimi željami.

Na prvi pregled prinesite vse opravljene slikovne preiskave, ki se nanašajo na vašo težavo, če ste katerokoli od teh preiskave že opravili – CD-je (ali druge medije) z rentgenskimi (RTG) slikami, slikami računalniške tomografije (CT), slikami magnetne resonance (MRI), slikami ultrazvočne preiskave (UZ, US) in pripadajoče pisne izvide teh slikovnih preiskav. Prinesite tudi izvide elektromiografije (EMG), če ste opravili to preiskavo zaradi suma na utesnitev živca. Če prihajate po drugo mnenje, imejte s seboj tudi vse pisne izvide, ki ste jih dobili pri dosedanjem zdravljenju oz. obravnavah. Če je možno, zaprosite tudi za vse do tedaj opravljene slikovne preiskave (RTG, CT, MR, UZ…) in jih prinesite s seboj.