O NAS

Svoje znanje redno izpopolnjujemo na različnih izobraževanjih seminarjih, kongresih in delavnicah. Tako ostajamo v koraku s časom in Vam lahko najboljše svetujemo.

Janez Grilec

JANEZ GRILEC

DR. DENT. MED., ZOBOZDRAVNIK

Direktor

Janez Grilec je leta 1993 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, po programu dentalna medicina. Po zaključenem študiju se je kot splošni zobozdravnik zaposlil v zasebni zobni kliniki in pod mentorstvom priznanega oralnega kirurga pridobil znanje s področja oralne kirurgije. Leta 1997 se je udeležil praktičnega implantološkega kongresa na Švedskem. Leta 1999 je pričel samostojno privatno zobozdravniško pot na Brdu pri Kranju in jo leta 2019 nadgradil z zasebnim zdravstvenim centrom Alphamedic v Šenčurju. Ima dolgoletne izkušnje iz splošnega zobozdravstva, implantologije, težjih protetičnih del in celotnih rehabilitacij zobnih lokov ter se osredotoča predvsem na natančno postavitev višine griza in harmonično delovanje mehkih tkiv, kosti in čeljustnega sklepa. Bil je tudi aktivni član Zdravniške Zbornice Slovenije. Svoje znanje redno izpopolnjuje tako na domačih kot tujih kongresih.

Tomo Havliček

TOMO HAVLIČEK

DR. MED., SPECIALIST TRAVMATOLOGIJE

Področje dela: splošna travmatologija, specialno poškodbe in obolenja roke, zapestja in komolca, otroška travmatologija, artroskopija zapestja.

Tomo Havliček je leta 2002 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Strokovno pot je nadaljeval s specializacijo iz travmatologije, ki jo je leta 2009 zaključil s pohvalo. Med specializacijo in tudi kasneje je opravil številna subspecialna izobraževanja in tečaje s področja oskrbe zlomov, artroskopije zapestja, kirurgije zapestja, komolca in roke. Je aktivni član AO Trauma / AO Foundation – največja mednarodna izobraževalno ustanovo s področja oskrbe poškodb gibalnega sistema in International Wrist Arthroscopy Society (IWAS) ter aktivni predavatelj in vodja tečajev oskrbe zlomov pri odraslih in otrocih, subspecialnih tečajev iz kirurgije roke, zapestja in komolca tako v Sloveniji kot v tujini. Aktivno sodeluje z mednarodno skupino strokovnjakov Science of Variation Group, ki proučuje in objavlja strokovne članke s področja kirurgije, subjektivnega vpliva v znanosti ter povezave med kirurgijo in psihologijo. Od leta 2016 organizira in vodi seminarje ter tečaje Združenja za kirurgijo roke Slovenije. Je avtor in soavtor več prispevkov v zbornikih in strokovnih revijah na področju oskrbe zlomov in poškodb pri otrocih, zlomov in poškodb zapestja, komolca in roke.

Tomaž Malovrh

ASIST.DR.TOMAŽ MALOVRH

DR. MED., SPECIALIST TRAVMATOLOGIJE

Področje dela: splošna travmatologija, specialno poškodbe in obolenja kolenskega sklepa, komolca

Tomaž Malovrh je leta 2000 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. V letu 2008 je zaključil specializacijo iz travmatologije s pohvalo in v letu 2011 na Medicinski fakulteti v Ljubljani pridobil naziv doktorja znanosti. Njegovo ožje področje dela predstavlja zdravljenje poškodb in obolenj kolenskega sklepa ter zdravljenje in preventiva športnih poškodb. Na omenjenih področjih, ki zajemajo tudi minimalno invazivne artroskopske tehnike zdravljenja kolena, se je izobraževal in aktivno sodeloval na številnih kongresih in tečajih doma in v tujini. Kot član ožjega organizacijskega odbora že vrsto let sodeluje pri organizaciji vsakoletnega mednarodnega artroskopskega tečaja, ki ga pod pokroviteljstvom ESSKA-e organizira SSAST (Slovensko združenje za artroskopsko kirurgijo in poškodbe pri športu). Je aktivni član AO Trauma / AO Foundation – največje mednarodne izobraževalne skupine s področja oskrbe poškodb. Kot specialist travmatolog se poleg kolenske patologije posveča tudi ostalim poškodbam okončin, predvsem poškodbam kolka, gležnja in komolca. Je avtor številnih strokovnih prispevkov v slovenskih in mednarodnih zbornikih in revijah. Zaposlen je tudi kot asistent na Katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani, kjer že vrsto let sodeluje pri izobraževalnem procesu študentov.

Mihael Kovač

MIHAEL KOVAČ

DR. MED., SPECIALIST KIRURGIJE

Področje dela: splošna kirurgija in travmatologija gibalnega sistema okončin, specialno poškodbe in obolenja ramenskega sklepa, komolca in zapestja

Miha Kovač je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani l.1995. Specializacijo iz kirurgije je zaključil 2002. V Sloveniji in tujini je opravil številna izobraževanja na področju poškodb in obolenj gibalnega sistema okončin, še posebej pa se je posvetil obravnavi težav z ramenskim sklepom, komolcem in zapestjem.
Je aktivni član in vodja tečajev AO trauma/ AO foundation , ki je največja mednarodna izobraževalna ustanova s področja oskrbe poškodb gibalnega sistema. Je član slovenskega Združenja za artroskopijo in športne poškodbe in Združenja za kirurgijo roke. Je tudi avtor in soavtor več prispevkov v zbornikih in strokovnih revijah na področju zdravljenja poškodb in obolenj gibalnega sistema.

BRIN ŠTABUC

DR. MED., SPECIALIST TRAVMATOLOG

Medicinsko fakulteto v Ljubljani je končal leta 2008. Od takrat dalje je zaposlen v UKC LJ, kjer je sprva opravljal pripravništvo ter nato delo nadaljeval na
Travmatološki kliniki, kjer je leta 2016 s pohvalo končal specializacijo iz travmatologije. Za dodatno izpopolnjevanje iz kirurgije gležnja in stopala se je leta
2019 začasno preselil v Dresden, kjer je sodeloval s svetovno priznanim raziskovalcem in kirurgom profesor Rammeltom. Sodeluje tudi pri pedagoškem delu, tako na travmatološki kliniki, kot tudi na izobraževanjih ATLS kot inštruktor.

Kar ostane prostega časa ob družini, se z veseljem usede na kolo, turno smuča ali pleza.

Meta Grilec

META GRILEC

DR. DENT.MED., ZOBOZDRAVNICA

Meta Grilec je leta 2018 diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, po programu dentalna medicina. V času študija je asistirala pri implantoloških posegih v zasebni zobozdravstveni ambulanti na Brdu pri Kranju ter v zobozdravstveni ambulanti s koncesijo, v Vodicah. V času pripravništva je razvila zanimanje za čeljustno in zobno ortopedijo ter pričela z raziskovalnim delom na tem področju. Aktivno je vodila delavnico za zobozdravnike na Zdravniški Zbornici Slovenije in s pripravo posterjev sodelovala tako domačih kot tujih kongresih. Je specializantka čeljustne in zobne ortopedije v Ljubljani in v zdravstvenem centru Alphamedic pa opravlja delo splošne zobozdravnice.

Saša Panič

SAŠA PANIČ

DIPL. FIZIOT.

Po končanem študiju na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani leta 2014 je izkušnje pridobivala v različnih športih klubih, ter se kot fizioterapevtka udeleževala reprezentančnih akcij, evropskih prvenstev, košarkarskih taborov ter zaključnih turnirjev. Kot vrhunska športnica in košarkarica se je velikokrat srečevala s poškodbami. Tako lastnimi, kot tudi s poškodbami drugih kar je vzbudilo željo postati fizioterapevtka in ljudem kar se da kvalitetno in strokovno pomagati pri rehabilitaciji njihovih poškodb in bolečin. Ves čas študija je bila vpeta v aktivno igranje košarke, poškodbe ter njihovo rehabilitacijo. Po nekaj letih izkušenj kot vodja fizioterapije v ZD Ljubljana-Vič in privatne prakse, je leta 2021 stopila na samostojno pot. Izvaja strokovno fizioterapevtsko obravnavo
poškodb športnikov in tudi ostalih s poškodbami in bolečinami, ukvarja pa se tudi z zgodnjo rehabilitacijo po operacijah.

Opravila je dodatna izobraževanja na področju manualne terapije in se specializirala v ortopedsko manualno fizioterapijo:

 • ortopedska medicina in manualna terapija Cyriax
 • Mulligan sklepna mobilizacija A+B in C
 • ERGON IASTM terapija miofascialnega sproščanja
 •  mobilizacija živčevja
 • mobilizacija fascij
 • kineziotaping

Svoje znanje stalno nadgrajuje in sledi najnovejšim strokovnim smernicam.

Asistentki: Petra Suhadolnik in Medina Djurković

Osebje Alphamedic
Osebje Alphamedic

NAŠI PROSTORI

Svoje znanje redno izpopolnjujemo na različnih izobraževanjih seminarjih, kongresih in delavnicah. Tako ostajamo v koraku s časom in Vam lahko najboljše svetujemo.

Pri svojem delu stremimo k natančnosti in kakovosti, uporabljamo sodobno opremo in materiale ter ves čas sledimo novim trendom.

 • Alphamedic prostori
 • Alphamedic prostori
 • Alphamedic prostori
 • Alphamedic prostori
 • Alphamedic prostori
 • Alphamedic prostori

LOKACIJA

Poslovna cona A10,
4208 Šenčur, Slovenija
Vhod jug – 2. nadstropje