ORALNA KIRURGIJA

Zakaj je pomembno nadomeščanje manjkajočega zoba? Kost je tkivo, ki se nenehnopregrajuje. Če je obremenjena in če so obzobna tkiva zdrava, ohranja svojo dimenzijo. Ob morebitni odstranitvi zoba izgubimo tudi obremenitev kosti in začne se razgradnja le-te.

Proces poteka dokaj hitro, najprej se kost oži po širini, nato niža po višini. Sosednji zobje se sčasoma začnejo nagibati v nastalo vrzel, zobje v nasprotnem zobnem loku pa začnejo izraščati. S tem se poruši pravilna okluzija (stik zob pri žvečenju), ki je lahko vzrok za nadaljne težave.

Implantologija

Zobni implantati so vijaki, ki se jih z manjšim kirurškim posegom vstavi v kost in nadomeščajo korenino zoba. Glavne prednosti implantatov v primerjavi s konvencionalnimi metodami so ohranjanje sosednjih zob pri mostičkih, estetika in trdnost.

Uporabljamo jih:

  • Pri nadomeščanju posameznega zoba
  • Kot nosilce za fiksne mostičke
  • Kot nosilce za totalno protezo

Pogoj za uspešno vstavitev implantata je ustrezna vertikalna dimenzija kosti, ki pa se lahko nadomešča z dograditvijo kostnine ali dvigom sinusnega dna. Postopka opravi specialst oralne kirurgije.

Oralna kirurgija
alphamedic

Komplicirane ekstrakcije in izkles modrostnih zob

izkles modrostnih zob

Parodontalna kirurgija

Napredovala parodontalna bolezen povzroči deformacijo kosti, ki obdaja zob. Z manjšim kirurškim posegom se kosti prilagodi obliko in oblikuje mehka tkiva tako, da se omogoči ustrezno ustno higieno in vzdrževanje stanja.

Apikotomija

Apikotomija je manjši kirurški poseg, ki ga opravimo, ko je zdravljenje zoba po več poskusih neuspešno oz. ko bakterijsko vnetje vztraja. Odstranimo del prizadete kostnine in vršek (apeks) zoba ter zob retrogradno zapolnemo.

Podaljšanje klinične krone

Zobu podaljšamo klinično krono (del zoba izzven kosti in dlesni) v namen pridobivanja zobne mase za protetične nadomestke.

Navodila pacientom pred in po operativnem posegu. (link)

CENIK ZOBOZDRAVSTVENIH
STORITEV

STORITEV CENA (EUR)
​Parodontalna reženjska operacija (po zobu) 80,00
Ekstrakcija enokoreninskega zoba 50,00
Ekstrakcija večkoreninskega zoba 70,00
Kirurški izkles zaostale korenine/zoba 90,00
Izkles modrostnega zoba 150,00
Ekstrakcija mlečnega zoba 20,00
Incizija submukoznega abscesa 10,00
Apikotomija 100,00
Vstavitev implantata (1. faza) 650,00
Trak Chlumsky 5,00
Mali kirurški poseg na dlesni 40,00

DELOVNI ČAS

PON – ČET

8.00 – 17.00

PET

8.00 – 13.00

KONTAKT

Profesionalna nega in neboleče zdravljenje!
Pošljite povpraševanje za določitev termina ali pa
nas pokličite.

DRUGE ZOBOZDRAVSTVENE
STORITVE

Protetika

Protetične oskrbo izberemo takrat, ko manjka preveč zobne substance, da bi funkcijo in estetiko zoba lahko povrnili z zalivko in, ko je čeljust delno ali v celoti brezzoba.

ikona desno

Zalivke

Zobni karies nastane na površini zoba, kjer zastajajo mehke zobne obloge, ko bakterije z izločanjem kislin povzročijo padec pH pod mejno vrednost in se prične proces razgradnje trdih tkiv zoba.

ikona desno

Endodontija

Za endodontijo oz. zdravljenje koreninskih kanalov se odločimo takrat, ko pride do vnetja zobne pulpe.

ikona desno

Parodontologija

Parodontalna bolezen je kronična vnetna bolezen, ki prizadane obzobna tkiva in lahko povzroči izgubo zob.

ikona desno

Preventiva

S profesionalno ustno higieno vam poleg odstranjevanja zobnega kamna zobe tudi poliramo in ščetkamo in s tem ustvarimo gladko površino zoba in omogočimo bakterijam težavnejše pripenjanje na površino.

ikona desno

Otroško zobozdravstvo

Pomembno je, da otroku pokažemo pravilno tehniko ščetkanja zob in rutino redne vsakodnevne ustne higiene ter najpomembnejše – zobozdravniški pregled predstavimo kot prijetno, nebolečo izkušnjo.

ikona desno