OTROŠKO ZOBOZDRAVSTVO

Otroško zobovje sestavlja 20 mlečnih zob, ki popolnoma izrastejo do 2. leta starosti. Prvi stalni zobje so prvi stalni kočniki (šestice), ki nimajo mlečnega predhodnika. Pomembno je, da otroku pokažemo pravilno tehniko ščetkanja zob in rutino redne vsakodnevne ustne higiene ter najpomembnejše – zobozdravniški pregled predstavimo kot prijetno, nebolečo izkušnjo.

Preventivni ukrepi zaščite izraščajočih stalnih zob obsegajo zalivanje globokih zobnih fisur, ki so pri otrocih predilekcijsko mesto za nastanek kariesa ter fluoriranje zob, ki upočasni kariozni proces.

otrosko zobozdravstvo

Predvsem smo pozorni tudi na pravilno zaporedje menjave zobovja in položaja zametkov stalnikov v kosti.

Velik pomen predstavljajo tudi pravilne orofacialne funkcije (dihanje skozi nos, pravilno požiranje in žvečenje ter lega jezika na nebu), zato, v primeru odklonov, pokažemo miofunkcijske vaje, ki lahko otroku kasneje dobro pripomorejo k prognozi v primeru ortodontskih nepravilnosti.

otroško zobozdravstvo
otroško zobozdravstvo

DELOVNI ČAS

PON – ČET

8.00 – 17.00

PET

8.00 – 13.00

KONTAKT

Profesionalna nega in neboleče zdravljenje!
Pošljite povpraševanje za določitev termina ali pa
nas pokličite.

DRUGE ZOBOZDRAVSTVENE
STORITVE

Protetika

Protetične oskrbo izberemo takrat, ko manjka preveč zobne substance, da bi funkcijo in estetiko zoba lahko povrnili z zalivko in, ko je čeljust delno ali v celoti brezzoba.

ikona desno

Oralna kirurgija in implantologija

Kost je tkivo, ki se nenehno pregrajuje. Če je obremenjena in če so obzobna tkiva zdrava, ohranja svojo dimenzijo. Ob morebitni odstranitvi zoba izgubimo tudi obremenitev kosti in začne se razgradnja le-te.

ikona desno

Zalivke

Zobni karies nastane na površini zoba, kjer zastajajo mehke zobne obloge, ko bakterije z izločanjem kislin povzročijo padec pH pod mejno vrednost in se prične proces razgradnje trdih tkiv zoba.

ikona desno

Endodontija

Za endodontijo oz. zdravljenje koreninskih kanalov se odločimo takrat, ko pride do vnetja zobne pulpe.

ikona desno

Parodontologija

Parodontalna bolezen je kronična vnetna bolezen, ki prizadane obzobna tkiva in lahko povzroči izgubo zob.

ikona desno

Preventiva

S profesionalno ustno higieno vam poleg odstranjevanja zobnega kamna zobe tudi poliramo in ščetkamo in s tem ustvarimo gladko površino zoba in omogočimo bakterijam težavnejše pripenjanje na površino.

ikona desno