ZALIVKE

Zobni karies je eden izmed najpogostejših vzrokov obiska pri zobozdravniku. Ponavadi je razlog občutljivost zoba na hladno, sladko ali kislo. Karies je na zobu lahko prisoten tudi, če ga vi sami ne opazite in se nahaja pod tanko plastjo nepoškodovane sklenine.

zalivke

Zobni karies nastane na površini zoba, kjer zastajajo mehke zobne obloge (plak), ko bakterije z izločanjem kislin povzročijo padec pH pod mejno vrednost in se prične proces demineralizacije (razgradnje) trdih tkiv zoba. Na proces odločilno vpliva prehrana in slina, zato se pri ljudeh z manjšim izločanjem sline karies pojavlja pogosteje.

Najpogosteje ga opazimo na griznih površinah zob, v globokih fisurah, ki jih z zobno krtačko težje dosežemo, na stiku dveh zob, ob dlesni, ob dotrajanih zalivkah in protetičnih izdelkih.

Lahko je primarni (na novo nastal) oz. sekundarni (nastal na stiku obstoječe plombe in zobne površine), zato je pomembno natačno preverjanje tesnosti obstoječih zalivk.

Amalgamske zalivke so lahko popolnoma ustrezne in se jih, razen na željo pacienta (estetika), ne menja. V kolikor se izkaže, da vprašljiva njihova tesnost pa vam priporočamo menjavo.

zalivke

Za izdelavo zalivk uporabljamo kvalitetne kompozitne materiale, ki so v barvi zoba in se strjujejo z modro svetlobo. Pri strjevanju prihaja do rahlega krčenja materiala, zato je pomembno, da nanašamo tanke plasti in s tem omogočimo popolno tesnenje ter odlično imitacijo zobne površine s čimer zobu v celoti povrnemo njegovo funkcijo.

zalivke

CENIK ZOBOZDRAVSTVENIH
STORITEV

STORITEV CENA (EUR)
Kompozitna zalivka
SEKALCI LIČNIKI KOČNIKI
Točkovna 20,00 20,00 20,00
1 ploskev 40,00 45,00 50,00
2 ploskvi 50,00 60,00 70,00
3 ali več ploskev 60,00 75,00 85,00
Amalgamska zalivka
1 ploskev 20,00
2 ploskvi 40,00
3 ali več ploskev 50,00
Zalitje fisur 25,00
Provizorična zapora (fosfatni cement, Cavit) 10,00
Provizorična zapora (GIC) 30,00
Indirektno/direktno kritje pulpe 15,00
ANESTEZIJA CENA (EUR)
Površinska 1,50
Infiltracijska ali intraligamentarna 5,00

DELOVNI ČAS

PON – ČET

8.00 – 17.00

PET

8.00 – 13.00

KONTAKT

Profesionalna nega in neboleče zdravljenje!
Pošljite povpraševanje za določitev termina ali pa
nas pokličite.

DRUGE ZOBOZDRAVSTVENE
STORITVE

Protetika

Protetične oskrbo izberemo takrat, ko manjka preveč zobne substance, da bi funkcijo in estetiko zoba lahko povrnili z zalivko in, ko je čeljust delno ali v celoti brezzoba.

ikona desno

Oralna kirurgija in implantologija

Kost je tkivo, ki se nenehno pregrajuje. Če je obremenjena in če so obzobna tkiva zdrava, ohranja svojo dimenzijo. Ob morebitni odstranitvi zoba izgubimo tudi obremenitev kosti in začne se razgradnja le-te.

ikona desno

Endodontija

Za endodontijo oz. zdravljenje koreninskih kanalov se odločimo takrat, ko pride do vnetja zobne pulpe.

ikona desno

Parodontologija

Parodontalna bolezen je kronična vnetna bolezen, ki prizadane obzobna tkiva in lahko povzroči izgubo zob.

ikona desno

Preventiva

S profesionalno ustno higieno vam poleg odstranjevanja zobnega kamna zobe tudi poliramo in ščetkamo in s tem ustvarimo gladko površino zoba in omogočimo bakterijam težavnejše pripenjanje na površino.

ikona desno

Otroško zobozdravstvo

Pomembno je, da otroku pokažemo pravilno tehniko ščetkanja zob in rutino redne vsakodnevne ustne higiene ter najpomembnejše – zobozdravniški pregled predstavimo kot prijetno, nebolečo izkušnjo.

ikona desno